SpaRelax Co, Ltd
Vijesti
Dom > Vijesti > Sadržaj
Kako popraviti curenje u vašoj spremnici
SpaRelax Co, Ltd | Updated: Mar 11, 2017

Ništa ne može uništiti dan vlasnika vrelega kupaža brže nego što je u pitanju curenje u njihovoj jacuzzi. Propuštanje tople vode može biti izuzetno frustrirajuće jer je često teško pratiti, posebno ako su veoma male. Vaša inicijalna misao može biti da tražite potencijalno skupu popravku koja će tražiti od stručnjaka da locira i popravi. Iako to može biti tačno za neka curenja u zavisnosti od vašeg nivoa stručnosti i praktičnosti, u mnogim slučajevima možete sami popraviti neke od najčešćih curenja .

 

Iako nam je nemoguće pokriti sve moguće vodiče za curenje i popravke u jednom postu, danas ćemo pogledati nekoliko najčešćih curenja koja se nalaze u vrućim kadama i kako ih lako i (obično) jeftino popravite bez potrebe da pozovete stručnjaka za vodoinstalatere ili vatru.

IMG_26586.JPG

Zajednički curenje

Neke od najčešćih mesta na kojima ćete pronaći curenje su: Pump, Union Fittings, Heater, Valves,

Veze, Shell

Ovo nikako nije potpuna lista, ali definitivno je dobro mesto za početak. U većini slučajeva, u ovim područjima će se naći curenje tople vode. Hajde da pogledamo svaku od ovih komponenti i kako na svakom od njih iscrpljavate vodu. Prilikom lova na curenje , ja bih predložio da počnete na vrhu liste, a zatim da se spustite.

Grejač

Jednom kada eliminišete pumpu kao razlog za curenje , vreme je da proverite čitav niz toplotnih sklopova. Ovo se sastoji od grijača, prekidača pritiska i drugih komponenti. Ako pronadjete vodu iz bilo kojeg od ovih dijelova, moraće da bude naručeno i zamenjeno.

Union Fittings

Sindikalni elementi oko pumpe i grijača su još jedan uobičajeni uzrok curenja, jer se lako mogu izgubiti tokom vremena. Ako je neki od ovih priključaka slobodan, zategnite ih ručno. Nemojte nikada koristiti ključ da zategnite ove fitinge.

Ventili

Pregledajte svaki ventil na vašem toaletu. Postoji nekoliko stilskih ventila na vrućim kadama i ova vrsta ventila će odrediti šta treba da uradite da biste ga popravili. Na primer, ventili stila noža imaju dve polovine koji su pričvršćeni zajedno. Između njih je tesnilo za koje se zna da ne uspije i prouzrokuje curenje vode. Neke vruće kade imaju ventile postavljene na obe strane pumpe, tako da voda ne mora biti isključena ili isušena radi popravke pumpe. Ovi ventili su takođe skloni na curenje i treba ih zameniti.

Veze

Provjerite sve cijevi, mlaznice i sve priključke za curenje . U nekim slučajevima, sve što treba da uradite jeste zategnuti veze ili ih ponovo zatvoriti. Ako utvrdite da imate mlaznicu koja curenja , najčešće je neispravna gumica. To će morati biti zamenjeno. Proverite sa vašim proizvođačem vatre na koju vrstu dihtuna morate kupiti. Možda postoji jedna od PVC cijevi koja ima pukotinu ili čak rupu. U tom slučaju možete pokupiti komponentu molekulske veze koja se zove Plast-Aid koja može zaptiti te pukotine i rupe. Ovaj materijal se učvršćuje i zapravo je jači od samog PVC-a.

Hot Tub Shell

Većina školjki za grejanje kadom napravljena su od jakog fiberglasa u kombinaciji sa drugim slojevima koji čine skoro nemogućim curenjem . U većini slučajeva, to je zapravo problem sa jednim od mlaznica ili drugih komponenti koje se vezuju za ljusku, a ne za samu školjku. Ako ipak imate curenje curka, Plast-Aid će definitivno napraviti trik.

Drugi metodi detekcije curenja

Ako ste pregledali sve ove komponente i još uvek ne možete proučavati curenje , uvek možete osušiti stavljanjem male količine tamne hrane u vodu i gledati gde se to odvija. Ovo vam može pomoći da otkrijete curenje koje ste možda propustili tokom vizuelne kontrole. To je takođe odličan način za pronalaženje curenja u oblasti koja je već mokra.

Takođe možete pokušati da dozvolite da vaša voda odlazi i obilježava nivo svakog dana. Kada vrući kad prestane da curenja , znate da je curenje tek iznad gde je vaš nivo vode. Ovo može da vas usmeri u pravom smeru da biste pronašli curenje .

Zaključak

Naravno, ukoliko sve ostane neuspešno, uvek možete pozvati stručnjaka za popravku vodoinstalatera ili vatrogasnog papuča iz vaše lokalne prodavnice. Oni će definitivno biti u mogućnosti da vam pomognu da pratite i popravite to curenje za dobro. Međutim, ako želite da uštedite malo novca, uvek možete pokušati pronalaziti i popraviti to curenje , jer nema ništa više zadovoljavajući nego sami popraviti i shvatiti koliko ste novca spasili.


Kategorija proizvoda

Ubrzanog

© SpaRelax Co, Ltd