SpaRelax Co, Ltd
Vijesti
Dom > Vijesti > Sadržaj
Pink Hot Tub Mike Tajima je najpoznatija ljetna umetnička dela
SpaRelax Co, Ltd | Updated: Jun 13, 2016

Nakon što je obišao i zabavio umjetnički svijet prošle jeseni s skulpturom Anthea Hamilton iz vijčane gigantske skulpture , Centar skulptura u Long Island City-u je otkrio sljedeću veliku stvar za letnju sezonu: Privremeni javni umjetnički projekat umetnice Mike Tajima pod naslovom " Meridian (zlato) .

                  

Umetnik Mika Tajima i izvršni direktor Centra za skulpturu Mary Ceruti upoznaju rad. Foto: Eileen Kinsella

Rad je otkriven 9. juna u prelepom i u to vrijeme vetrovkom - Hunters Point Park South u gradu Long Islandu. Vruća kad je smještena na ivici istočne reke, postavljena protiv čudesnih pogleda na liniju Manhattna koji služe kao veličanstvena pozadina.

Meridian Gold je gejzirska vruća roza skulptura koja je obložena klupama. Pozivači se pozivaju da se popnu unutra za ono što namerava da bude trenutak opuštanja i spontanog razgovora. Glavni ulov? Umjesto da je stvarni gejzir, to je špric vodene pare koja puca na gore, boja koja se pomera između magenta i bledog cijan.

 

Kako pare odlaze na povetarac, stvara "oblake tehničke boje", prema izjavi SculptureCentra. Boja para "odgovara u realnom vremenu globalnim sentimentima za zlato, što se ogleda u fluktuaciji cena robe."

     Izvršni direktor Centra skulpture Mary Ceruti. Foto: Sam Deitch / BFA.com

 

Izvršna direktorka dugogodišnjeg SculptureCentera Mary Ceruti i umjetnik bili su pri ruci tokom prijema privatnog vodotoka koji su ponudili više detalja o radu. Ceruti je pozdravio publiku i objasnio je da su skulptura odabrala učesnici u javnom procesu, program institucije za srednjoškolce koji koristi Njujork kao pozadinu za istraživanje istorije i utjecaja javne umetnosti i njenog utjecaja na zajednicu.


"leti deset srednjoškolaca steklo je kurs u javnoj umetnosti kada su proveli dve nedelje proučavanja javne umetnosti i javnih prostora", rekao je Ceruti. Program je uključivao puno ekskurzija i gostujućih zvučnika, uključujući urbaniste, dizajnera i arhitektonskih istoričara, nakon čega su posjetili tri različita studija umjetnika, uključujući Tajima, a prije nego što su učesnici odabrali jedan predviđeni dizajn jednog umjetnika.

Učenici su "stvarno odgovorili na način na koji Mika razmišlja o digitalnoj ekonomiji i informatičkoj ekonomiji u kojoj radimo, io tome kako manifestovati emocionalne aspekte toga", rekao je Ceruti. "Mislim da je to stvarno rezonancirano za ovu generaciju 14, 15, 16 i 17 godina."

Opisujući planiranje i potrebu za wi-fi, vodom i strujom, Ceruti je dodao: "To nije umetnički artikal, stvarno je povezan."

"Bilo je stvarno divno iskustvo razmišljanja o tome kakav bi uticaj komada mogao biti, i razmišljanje o tome kako proširiti sopstvenu praksu u javnoj sferi", rekla je Tajima, koja je na odgovarajući način igrala zlatne cipele.  

Od odluke da svetla odražavaju fluktuirajuću cenu zlata, Tajima primećuje da je to dobra roba u kojoj vrednost "nema veze sa snabdevanjem i potražnjom, već u stvari ima veze sa osećajem ljudi i koliko su neizvesni ili pouzdani osećaju . "

"Trenutno je komad težak na ružičastoj strani što znači da je cena zlata visoka, i to je bila najviša ikada za dve godine", dodala je ona.

"Razmišljao sam o tome kao nečemu društvenom mestu na kome možemo razmisliti o ovom materijalnom stanju dok se suočavamo s finansijskim centrom svijeta", rekla je Tajima iz banja / vruće kade .

Hunters Point South Park, jedan je od najnovijih parkova u Njujorku. Potpuno obnovljen i sada lijepo uređen prostor na vodi je do nedavno bio napuštena površina. Transformirani prostor sada poseduje masivni travnjak, trčanje psa i šetalište na obali. Meridian (Gold) će biti prikazan do 25. septembra.

Javnost je pozvana da proslavi projekat na dan zajednice koji je zakazan za subotu 11. juna, od 11:00 do 12:30 časova. Nastavljaju se porodične aktivnosti i osveženja.

 

Hot tub proizvođač SpaRelax Co, doo: www.sparelaxhottub.com ,

Kontakt sa gospodinom Cason Wu

Sales06@sparelaxhotub.com


Kategorija proizvoda

Ubrzanog

© SpaRelax Co, Ltd