SpaRelax Co, Ltd
Vijesti
Dom > Vijesti > Sadržaj
Opustite put od stresa
SpaRelax Co, Ltd | Updated: Mar 13, 2017

Da li smo svesni koliko stres uzima veliki gubitak na naše zdravlje? I koliko je veliki problem? Mnogi od nas plaćaju premiju za naše zdravlje koje mi čak ni ne shvatamo. I što je najvažnije, kada jednom prepoznamo koliko stres štiti naše živote, kako možemo napraviti promjene?

IMG_0409.JPG


Rezultati Ankete o radnoj snazi (LFS) 2015/2016 daje određeni uvid u cijenu koju plaćamo u Velikoj Britaniji zbog stresa u vezi sa radom (i to je upravo ono što je prijavljeno).

Ukupan broj izgubljenih radnih dana zbog stresa u vezi sa radom u 2015. godini iznosio je 11,7 miliona dana.

U 2015/16 godini stres je iznosio 37% svih slučajeva lošeg zdravstvenog stanja i 45% svih radnih dana izgubljenih zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Gojaznost, bolesti srca, artritis, astma, dijabetes, depresija i anksioznost samo su neki od najčešćih problema aktivirani i ubrzani stresom .

Ok, pa šta možemo učiniti ???

Preporučujem da prvo uzmemo trenutak da procenimo glavne izvore stresa na individualnoj osnovi. Budite otvoreni da otkrijete da to može biti niz malih stvari koje se sabiraju.

Predlažem da ih srušite u upravljačke delove i uzmete po jednu. Može biti korisno da jednostavno reflektuje negativne situacije kao prilike. Na primjer, "Moram puno raditi, nemam vremena za svoju porodicu" mogu se preokrenuti na način da bolje iskoriste moje vrijeme. Namerno je provoditi vrijeme sa voljenima jedan od najboljih načina za jačanje naših osećanja radosti i sigurnosti.

Još jedan sjajan način borbe protiv stresa je pronaći način opuštanja koje stvarno uživate. Možda želite da pokrenete novi hobi, putujete ili napravite prostor u vašem rasporedu i prostoru u vašem domu za namerno opuštanje.

Jedna od načina relaksacije u kući koja će proizvesti mir i zarastanje je toaletna kad. Samo 15 minuta u vrućim kadama je vrlo efikasno u sprečavanju i smanjenju stresa na različite načine. Hidroterapija stvorena vretrenim mlaznjama duž okidača smanjuje napetost.

IMG_107.jpg

Neke od prednosti namakanja u jacuzzi su:

Poboljšava spavanje

Smanjuje stres i anksioznost

Smanjuje artritički i hronični bol

Smanjuje šećer u krvi

Smanjuje krvni pritisak

Smanjuje frekvenciju migrene i tenzione glavobolje

Promoviše zdraviju, mlađu izgledajuću kožu

Imajući vruću kadu kod kuće daje vam mogućnost da budete fleksibilni sa vašim opuštanjem. To je savršena investicija u vaše zdravlje koju možete podijeliti s porodicom i prijateljima. Ali budite pažljivi, možda ćete postati vrlo popularni u vašem kraju!

Za više informacija ili da pronađete distributera za vruće kupke u vašem području kontaktirajte SpasRalax: sales11@spasrelax.com

Međutim, odlučite se za borbu protiv stresa , obavezno uživajte u putovanju:)


Srodni proizvodi

Kategorija proizvoda

Ubrzanog

© SpaRelax Co, Ltd